***       Водещите вечерни новини       на 22 декември 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 22 декември 
Коментари Харесай

Водещите новини! БНБ и ЕЦБ подписаха ключово споразумение, еврото наближава. Общинарка задигнала служебни пари и избягала в чужбина


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 22 декември   

 

Подписано е значимо рамково съглашение сред Българската национална банка и Европейската централна банка, заяви Българска народна банка. То е обвързвано с платформа за обработка на преводи на държавни скъпи бумаги на Евросистемата. 

Това е следващата значима стъпка на финансовата ни система по пътя към еврото.

***

Не е елементарно човек да наблюдава полета на нараненото им его, само че общо взето може да се обобщи по този начин: две партии, известни измежду обществото с уклона си към кремълското пространство, не могат да се схванат коя да напише недоволство до Конституционен съд, че ще се праща оръжие на Украйна, което пък е в сериозен ущърб за Путин. 

И двете партии желаят едно и също, само че, наподобява, им е значимо кой ще се води „ предложил “. 

После съвсем се съгласили, само че едните споделили, че в случай че поддържат другите, то те (другите) би трябвало да им поддържат битката против Еврозоната. Обаче другите (БСП) не желаят да поддържат битката против еврото. И тогава първите се отказали от истинската си поддръжка за безусловно същото нещо, което те в действителност желаят. Объркано е, само че има и още…

Вторите – като недавнашен „ огромен победител “ на избори споделят, че желаят Българска социалистическа партия – като по-малка партия да иде да им се помоли за поддръжката. Тук играта на его придобива напълно нови небеса. 

От Българска социалистическа партия, евентуално афектирани, споделят: „ В момента ни изнудвате, нито ще дойдем в стаята да ви се молим, нито ще се поддадем на вашето изнудване “ (Георги Свиленски, съгласно БТА).

По Конституция за сезиране на Конституционен съд са нужни минимум 48 подписа на народни представители. " Възраждане " има 27 депутати в 48-ото Народно заседание, а " Българска социалистическа партия за България " -  24.

И двете партии желаят едно и също нещо.

И така…

***

Престъплението било осъществено в интервала от януари 2012 година до декември 2018 година. 

Жената е била чиновник в общинската администрация от 1990 година до 2018 година, когато е била освободена. След това тя неотложно е отпътувала в чужбина, където е престоявала досега на нейното задържане в Унгария и изгонването ѝ в България.

***

„ Служебният кабинет не е опрощение за това Националната организация по приходите (НАП) и Агенция „ Митници “ да не работят, а още по-малко да се каже – Национална агенция за приходите и " Митници " не работят, по тази причина дайте да не планираме разноски в бюджета и да планираме по-ниска приходна част - това е цялостно безсрамие “.

***

***

„ Относно нашумелия в медиите случай с разменените бебета във Втора САГБАЛ „ Шейново “, гр. София, считаме за извънредно недопустимо тиражирането на догадка за виновност на акушерките. 

Информацията, с която разполагаме все още, е нищожна и неразбираема, а изнесените обстоятелства си опонират. 

Недопустимо е обществото да бъде настройвано против акушерското съсловие, без да има публично мнение от проверяващите органи. 

Вменяването на хипотетична виновност ще урони престижа на акушерките и ще подкопае доверието, с което се употребяват измежду дамите “.

***

Посетили родственици на жена му. Вечерта вдигали звук и съседи се оплакали, създали му забележка. В резултат – британецът, след задоволително количество алкохол, се ядосал, слязъл пред блока и почнал да реже гумите на колите, а преди този момент счупил стъклото на входната врата на блока. 

Не му стигнало и се отправил към прилежащия блок. 

Общо съумял да повреди 56 автомобила. 

***

Състоянието на бразилската футболна легенда Пеле се утежнява и той ще прекара коледните празници в болница в Сао Пауло, оповестиха от фамилията му.

Пеле се нуждае от грижи, свързани с бъбречна и сърдечна непълнота, съгласно медицинския отчет.

Считан от мнозина за най-великия футболист на всички времена, 82-годишният бразилец е приет в болница в болница " Алберт Айнщайн " от края на ноември.

***

Няма съответно развиване в изгонването на " терористи " и Турция чака спомагателни стъпки от Швеция и Финландия. Това съобщи турският външен министър Мевлют Чавушоглу на взаимна конференция с външния министър на Швеция Тобиас Билстрьом.

По негови думи Швеция остава " привлекателен център " за членовете на терористичната група FETO.

От своя страна Билстрьом съобщи, че Стокхолм е подхванал съответни стъпки по всички детайли на тристранно съглашение, подписано през юни сред двете страни и Финландия.

***

Съдът в Брюксел гледа мярката за неотклонение на Кайли, която бе лишена от независимост по-рано този месец, откакто в нейното жилище и в куфар на татко й бяха открити близо един милион евро в брой.

Според отбраната по случая се следи невиждано приключване на информация от следствието, в това число от самопризнанията на арестуваните, измежду които е и сътрудникът на Кайли, Франческо Джорджи.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР